zaterdag 26 april 2014

De eerste Koningsdag is een feit

Daar was ie dan opeens: Koningsdag! Ik heb erg lang moeten wennen aan het woord, maar nu hij eenmaal geweest is zit hij er wel in denk ik. 
Dit soort feestdagen zie er sinds Jip toch een stukje anders uit dan vroeger. Niet minder leuk, maar anders. Het dronken rondzwalken door Amsterdam heeft hij plaatsgemaakt voor draaimolens en suikerspinnen! 
Gelukkig is Jip een makkelijk kind en vermaakt hij zich al snel op een pleintje met andere kinderen (en in dit geval ook een spuitbus). 

De dag zijn we vroeg begonnen met een oranjebitter bij de buren, 'zoals het hoort'. Daarna hup, de stad in (jaja, Rhenen heeft toch echt nog steeds stadsrechten). Waar Rhenen normaal best op stand lijkt te leven, met Koningsdag (ik heb het onthouden!!) blijft hier niets meer van over: ergens wordt een pot opengetrokken met matten, gaatjesleggings, kant en ander gajes en dat wordt over Rhenen heengekieperd! 
Wegwezen dus! 

Het tweede deel van de dag hebben we dus maar doorgebracht in het altijd gezellige (zo vroeg en dan al grappig😁) Veenendaal. Maar vermaakt hebben we ons prima. Wij met vrienden en een wijntje, Jip met Jara en een spuitbus! 
Op naar volgend jaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten